Panamarenko Tribute

close menu
23/01/2020 10:00 - 23/03/2020 18:00 Grotesteenweg 19-21, 2600 Berchem

In 2020 wordt het fenomeen Panamarenko 80 jaar.
Zonder twijfel is hij de meest begeesterende, nog levende, hedendaagse Belgische kunstenaar!
Zijn wondere wereld houdt het midden tussen pure wetenschap, technisch vernuft en kinderlijk enthousiasme.
Om dit feestjaar extra in de verf te zetten, hebben zijn echtgenote Eveline Hoorens en een paar dichte vrienden en medewerkers een verrassingstribute uitgewerkt in twee delen: een pop-up tentoonstelling vanaf januari in Campo en Campo en een vervolg in de zomermaanden in het MuHKA en de Antwerpse binnenstad.

24 januari – 23 maart 2020
(opening 23/1/2020)

Bij Campo & Campo*, Grotesteenweg 19-21, 2600 Berchem, gaan de deuren open voor een pop-up blitz tentoonstelling van twee maanden met een twintigtal werken die Panamarenko na aan het hart liggen, aangevuld met zelden geziene tekeningen.

 

* Prachtige eventruimte van 400m2, gelegen in het hart van bruisend Antwerpen. De zaal kreeg in 2017 een volledige opknapbeurt waardoor het elegante karakter nog beter tot uiting komt. De uitgestrekte gepolierde betonvloer, met verspreid de witte pilaren en omgeven door een balkon, benadrukken het gevoel van ruimte. De locatie biedt ook de mogelijkheid om recepties of nocturnes te organiseren.

Mei tot augustus 2020

Vanaf mei start een stadswandeling ‘HET PANA PARCOURS’ door de stad en houdt deze, dankzij de modernste technologie, halt op plaatsen waar de grootmeester zijn sporen naliet. Dit krijgt hoogstwaarschijnlijk ook een feestelijk tintje.
In het MuHKA komt een virtual reality tentoonstelling en een overzicht van Panamarenko’s carrière door de tijd heen.
Ook zijn thuisbasis ‘Biekorfstraat 2’, wordt in ere hersteld en terug opengesteld voor het publiek.
Deze belevenissen lopen tot het einde van de zomer.
Een beetje buiten Antwerpen landt Panamarenko’s Vliegend eiland na 15 jaar in het ‘niet erkend museum’ Verbeke Foundation, te Kemzeke.
Daarnaast hebben we de belangrijkste ‘wel erkende’ Vlaamse musea aangespoord om hun collectie van Panamarenko weer boven te halen als hommage aan zijn 80ste verjaardag.

tickets voor de tentoonstelling

beschikbaar vanaf 25 oktober 2019

laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

contacteer ons